1304

ProjectNieuwbouw Gamma Vlek D Heerlen
LocatieHeerlen
OpdrachtgeverJongen Bouwontwikkeling
Programma4000 m2 commerciŽle ruimte
Ontwerp2013 - 2014
FotografieBuro de Munck

Een van de bijzonderheden van dit project is de totale doorlooptijd van het project.
Eind augustus 2013 kregen wij de opdracht het DO binnen 3 weken uit te werken tot vergunningsrijpe stukken. De omgevingsvergunning is in november uitgeschreven. In december is de aannemer met grondwerk begonnen en in januari is men begonnen met de bouw van de hal. Nog geen vier maanden later is het gebouw opgeleverd. Uiteindelijk had dit project van DO tot oplevering een doorlooptijd van nog geen 8 maanden.

De plint van het gebouw is opgebouwd uit betonnen sandwichpanelen met als buitenafwerking antraciet uitgewassen grind. Boven de plint is de gevel uitgevoerd in wit gepoedercoat staal. De luifel en de reclametoren zijn opgebouwd uit een ranke 3D-constructie met gevelroosters. Dit als geheel is ook voorzien van een witte poedercoating.

Door de reclamevoorzieningen op goed getimede plekken te positioneren krijgt het gebouw een optimale exposure vanaf de straatzijde, snelweg en de naastgelegen woonboulevard.

De reclamevoering is een essentieel onderdeel van de architectuur van het gebouw. Dit in combinatie met de kleurstelling van het gebouw zorgt voor de optimale samensmelting tussen huisstijl, architectuur en stedenbouw.