20825

ProjectVerbouwing Woonhuis Uertz
LocatieCapelle aan de IJssel
OpdrachtgeverFamlie Uertz
Ontwerp - uitvoering2008 - 2013
FotografieBuro de Munck

Deze woning is een eindwoning van een reeks aaneengesloten doorzonwoningen.

De opdrachtgever kwam met de vraag of de woning levensloopbestendig gemaakt kon worden en voorzien van een compleet woon-en slaapprogramma op de begane grond.

We hebben een aanbouw gerealiseerd rondom een binnenpatio. De ruimtes lopen als vanzelf in elkaar over. Hierbij hebben we wel gelet op een heldere ruimteafbakening zonder dat de ruimtes fysiek van elkaar gescheiden zijn.

De trapopgang is centraal in de ruimte in een glazen kist geplaatst, zodat ook de verdieping voelbaar is in de woonruimtes. De nieuwe bibliotheek maakt de overgang tussen zitkamer en studeerkamer. De studeerkamer kan in de toekomst als slaapruimte worden gebruikt.