21205

ProjectInterieur Filmhuis sittard
LocatieSittard
OpdrachtgeverGemeente Sittard
ProgrammaHet inrichten van de foyer van een flimhuis in een multidisciplinair gebouw
Ontwerp2012
Artist impressionBuro de Munck

In het multidisciplinair gebouw Ligne in Sittard realiseren we de foyer van het filmhuis.

Opgave is het creŽren van een eigen sfeer, identiteit en geborgenheid in een open omgeving.

We realiseren een kops houten parketvloer die zich als een tapijt ontvouwt in de ruimte. Door de plafondstructuur van het gebouw op te zoeken in combinatie met ruimte afscheidende meubels creŽren we een eigen omgeving in het grotere geheel. Hierbij letten we er wel op dat het geen anomalie in zijn context wordt.

De maatwerkmeubels worden gemaakt van gepoedercoatte stalen elementen. De zittingen zijn van natuurleer dat de warmte van de omgeving benadrukt.

De ruimte wordt ingericht met tafels van Fer et Dubois .

Zo ontstaat een mooie mix van actief en passief zitten. Om te ruimte op gezette tijden een nog intiemer karakter mee te geven is het mogelijk een deel van de ruimte af te scheiden met een verdiepingshoog gordijn.