1317

ProjectNieuwbouw VSO Vijverhofschool
LocatieTegelen
OpdrachtgeverAntares
ProgrammaSchool voor voortgezet speciaal onderwijs en en 10 woningen voor begeleid wonen
Ontwerp2013
Artist impressionBuro de Munck

Het programma voor dit project bestaat uit het ontwerp van een VSO-school met als onderdeel van het gebouw de implementatie van een tiental woonunits voor begeleid wonen.

Bij de uitstraling van de school dienen twee aspecten naar voren de komen:
De leerdoelen en verschillende opleidingsonderdelen dienen zich duidelijk aan de buitenzijde van het gebouw af te tekenen. Met name onderdelen als kantine, kantoren, werkplaats, winkels en opleidingskeuken dienen van buitenaf goed zichtbaar te zijn.
De leeromgeving en het totale gebouw moeten een industriŽle en zakelijke uitstraling krijgen. Zowel het interieur als het exterieur dienen zoveel mogelijk de praktijk te benaderen.

De keuze voor de metalen gevel met een roestige uitstraling is het resultaat van diverse atelieroverleggen met het ontwerpteam.

De school is vormgeven als een utilitaire kist met extra expressie ter plaatse van de specifieke opleidingsruimten, zowel in de exterieure gevels als in de interieur gevels.

Daarnaast is het de wens om de woonunits te voorzien van een eigen identiteit binnen dit gebouw.Daarom tekenen de woningen zich hierin af met een afwijkende kleur en de suggestie van sheddaken.